Zadnje objave

Bogat natjecateljski vikend TK Maraton,Vincelj na 37. Atenskom maratonu, Štefanić i Hršak u Koprivnici i Zagrebu !

41. MEĐUNARODNA ATLETSKA UTRKA GRADA KOPRIVNICE !

U konkurenciji od sedamdesetak natjecatelja nastup je u Koprivnici na 41. Međunarodnoj atletskoj utrci grada Koprivnice 10. studenog zabilježio je i Nikola Štefanić. Na dionici od 5 600 metara u kišnim vremenskim uvjetima Nikola je zabilježio odličan rezultat plasiravši se na 6. mjesto u ukupnom poretku.
Pobijedio je Hillary Kimaiyo predstavnik mađarskog Benedek tima, 2. mjesto osvojio je njegov klupski kolega Elijah Wambua dok je 3. mjesto osvojio Ognjen Mergon iz Ak Križevci.

NATJECALO SE I U ZAGREBU – 33. STAREK
U hladnim i kišnim vremenskim uvjetima 10. studenog na zagrebačkom Jarunu održan je 33. po redu polumaraton Ivan Starek. Od predstavnika TK Mraton , na 33. Stareku nastupio Miljenko Hršak. Hršaku je ovo bio 32. istrčani polumaraton u kojem je ostvario solidan rezultat plasiravši se na 50. mjesto u konkurenciji od 221 natjecatelja. Završio je u vremenu od 1:33:13.
Pobijedio je Robert Radojković nastupivši za Ak Maksimir u vremenu od 1:13:58. 2. mjesto za Blaža Cara Pavlića, a 3. za Zorana Žilića, obojica iz Ak Kvarner.

VINCELJ NA 37. ATENSKOM MARATONU !

10. dan studenog 2019. član TK Maraton, Zoran Vincelj pamtit će cijeloga života. Naime, 10. je studenog sudjelovao na maratonu u glavnom gradu Grčke, na 37. izdanju atenskog maratona “The Authentic”. Start maratona obilježio je pljusak koji se pretvorio u kišu, a koja se potom izmjenjivala sa sunčanim razdobljima uz vjetar u prsa kao da valovita staza atenskog maratona nije dovoljno zahtjevna i teška.
Na ovogodišnjem izdanju sudjelovalo je16 528 finishera, odnosno natjecateljica i natjecatelja koji su startali i uspješno savladali maratonsku dionicu. Pobijedio je Kenijac John Kipkorir Komen (2:16:34), 2. mjesto osvojio je Felicien Muhitira iz Ruande zaostavši za pobjednikom 9 sekundi, a 3. Grk Konstantinos Gkelaouzos.
Zoran je ostvario plasman na 8764. poziciju savladavši stazu za 4:42:13. Zoran javlja iz Grčke da je utrka napredovala po zamišljenom planu sve do 32. km kada je očekivana bol bedrenih mišića iznenadila intenzitetom.
“Doslovno nakon 32. km nizbrdica i kreće naplata, bol ubija, al ubija. Uz stazu doslovno kao na bojištu, hitna na hitnu, ljudi leže, umiru.
Kombinirao sam hodanje s trčanjem te nakon 38. km i podrške AR ekipe vratio svježinu u noge dovoljno da utrčim na neopisivo mjesto za finiš.”
Zoran ističe dobru organizaciju utrke i svih popratnih sadržaja te zahvaljuje AR zajednici i svima koji su ga podržavali na podršci i bodrenju.

 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti nigdje prikazana.


*