Đurđevac – odličan dan za šahiste ŠK Krapina !

Krapinski šahisti u petom krugu II. lige centar, igranom u đurđevačkom Hotelu Picok 15. listopada bili su izvrsno raspoloženi za igru. U prvom meču sa trenutno drugoplasiranim ŠK Poletom iz Buševca bilo je napeto jer smo na 5. ploči brzo izgubili partiju previdom figure. Međutim, ostatak ekipe uspio je osvojiti 3 boda za neriješeno.
Rezultati po pločama: 1. Makaj 0,5 : 0,5 Miljenko Muha, 2. Pavić, F. 0,5 : 0,5 Mirjana Medić, 3. Jukić 1 : 0 Frouth, Nenad, 4. Nemec 0 : 1 Ivona Purgar, 5. Pavić, J. 1 : 0 Vladimir Frank, 6. Kos 0 : 1 Zvonimir Maslać.
U drugom meču sa Bilogora ´91, Grubišno Polje pobijedili smo s 4,5:1,5! Prvo su pobijedili Mirjana i Miljenko nadigravši svoje protivnike, a u preostalim partijama imali smo dobre pozicije koje su igrači do kraja održali. Maslać je obranio matni napad i uspio kombinacijom pobijediti. Uz ostala tri remija, evo visoke pobjede.
Rezultati po pločama: 1. Miljenko Muha 1 : 0 Krištović, 2. Mirjana Medić 1 : 0 Marangunić, 3. Nenad Frouth 0,5 : 0,5 Havaš, 4. Ivona Purgar 0,5 : 0,5 Hrvačić, 5. Vladimir Frank 0,5 : 0,5 Margeta, 6. Zvonimir Maslać 1 : 0 Fadljević.
U borbi za 1. mjesto došlo je do preokreta jer je vodeći ŠK Bjelovar izgubio oba meča! Tako je ŠD Međimurje iz Čakovca sa dvije pobjede preuzelo vodeću poziciju. Oni igraju s nama u zadnjem kolu i treba im remi za prvo mjesto.
ŠK Krapina nalazi se na diobi 6. mjesta, a za ostanak u ligi bore ŠK Velika Gorica i ŠK Bilogora.
Zadnje kolo igra se 22. listopada 2017. u Čakovcu.
Poredak nakon 10. kola:
1. ŠD Međimurje, Čakovec 16 meč-bodova (35 pojedinačnih bodova), 2. ŠK Polet, Buševec 14 (34), 3. ŠK Bjelovar 13 (35,5), 4. ŠK Duga Resa 12 (33,5), 5. ŠK Konaki, Novo Virje 12 (33,5), 6. ŠK Končar, Zagreb 10 (32), 7. ŠK Krapina 10 (30,5), 8. ŠK Tomislav-Goran, Sveti Ivan Žabno 10 (30), 9. ŠK Sloboda, Mihovljan 9 (30), 10. ŠK Bilogora ´91, Grubišno Polje 7 (25), 11. ŠK Velika Gorica 6 (23), 12. ŠK Ericsson-Nikola Tesla, Zagreb 1 (18).

IV. D liga centar – Druga ekipa Šahovskog kluba Krapina odigrala je 5. kolo. Naši su bili domaćini i pobijedili ŠK Krapinske Toplice 4:2.
Rezultati po pločama: 1. Zdenko Kozina 0,5 : 0,5 Maček, V., 2. Milan Skupnjak 0,5 : 0,5 Markulinčić, 3. Tihomir Kostelić 0 : 1 Sušnik, 4. Krešimir Kralj 1 : 0 Maček, I., 5. Leopold Vincelj 1 : 0 Budiselić, 6. Mihael Grmovšek 1 : 0 Lajić.
Trenutno se nalaze na 3. mjestu, koje će s obzirom na parove u preostala dva kola vjerojatno uspjeti održati.
Poredak nakon 5. kola:
1. ŠK Straža, Hum na Sutli 8 meč-bodova (16,5 pojedinačnih bodova), 2. ŠK Oroslavje II 6 (14), 3. ŠK Krapina II 6 (13), 4. ŠK Donja Stubica 5 (12), 5. ŠK Zelenjak, Klanjec 4 (15), 6. ŠK Krapinske Toplice 1 (10,5), 7. ŠK Pregrada 0 (9).
Sljedeće kolo gostuju u Pregradi 22. listopada.