KASK -Krapina. Danas, 31.08.2020. u 12.00 zaključene prijave za ovogodišnju utrku”Neandertalka 2020″ ! Rekordan broj prijavljenih znači uzbudljivu utrku.

U nedjelju, 06.09.2020 od 9.00h započinje s startom ovogodišnja utrka “Neandertalka 2020. Start i cilj biti će kod : OŠ Augusta Cesarca – Celjska cesta 1, 49000 Krapina. Staze su očišćenje i označene, znači spremne za utrku.

VELIKA NEANDERTALKA

Cca. 60 km/ cca. 1900 nm / start 9.00h

MALA NEANDERTALKA

Cca. 27 km/ cca 750 nm / start 10.00h

VAŽNO: SVI UČESNICI SUDJELUJU NA VLASTITU ODGOVORNOST

ORGANIZATOR: KASK KRAPINA – www.kask.hr

OBAVIJEST COVID-19

SVI NATJECATELJI PRIJAVOM NA UTRKU POTVRĐUJU DA SU UPOZNATI S MJERAMA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE I POTVRĐUJU DA ĆE SE PRIDRŽAVATI ISTIH, KAO I UPUTA ORGANIZATORA OKO PROVOĐENJA ISTIH MJERA!

Prikriveni nevidljivi neprijatelj još uvijek postoji tu negdje oko nas i ne dopušta opuštanje. Ako ste se već priviknuli na novu stvarnost, tim bolje po vas, a i sve okolo vas.

KASK će prije održavanja događanja prikupiti osobne podatke svih natjecatelja, pratnje i ostalih sudionika događanja kao što su, volonteri, suci, fotografi, mjeritelji itd.

Podsjećamo na preporuke nacionalnog Stožera civilne zaštite koje se i dalje moraju primjenjivati ako želimo nastaviti s iole normalnim načinom života, dakle:

– ako ste u samoizolaciji – ostanite kod kuće
– ako postoji sumnja da ste u zadnjih 20 dana bili u kontaktu s osobama za koje na bilo koji način postoji sumnja zaraze virusom Covid-19 – ostanite kod kuće
– najvažnija stvar ujutro kad se probudite – izmjerite temperaturu i ako je viša od 37,2, ako se osjećate bolesno ili imate bilo kakve znakove bolesti – ostanite kod kuće i javite se liječniku
– prilikom ulaska u startno-ciljni prostor djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Krapina svakom će natjecatelju i pratnji izmjeriti temperaturu o čemu će se voditi evidencija
– molimo da periodično koristite dezinficijense pogotovo prilikom svakog ulaska u startno-ciljni prostor
– na registraciji, prijavama i kasnije pri konzumaciji ručka održavajte međusobni razmak min 1,5 m
– poželjno je nošenje zaštitnih maski
 – u startnom boxu te tijekom zatvorene vožnje kroz grad pod policijskom pratnjom održavajte međusobni vodoravni razmak min.1 metar, te okomiti razmak min. 0,5 metara

Čuvajmo sebe i jedni druge! Hvala svima na suradnji.

OSNOVNE INFORMACIJE

U sklopu Tjedna kajkavske kulture klub alternativnih sportova Krapina organizira po 7. puta MTB rekreativnu utrku po pitomim zagorskim bregima. To je samo nastavak priče koja je počela 2013. godine. Prve tri godine bila je samo jedna označena staza. Dok su se 2017. godine vozile dvije staze orijentacijskog tipa sa kontrolnim točkama po bregima oko Krapine. Prije dvije godine KASK je za Vas pripremio dvije kompletno označene staze koje Vas nestrpljivo očekuju i ove godine.

Utrke se voze po obroncima Strahinjčice (mala) i Maceljskog gorja (dodatak za veliku).

STAZE:

MALA NEADERTALKA – 27 km (cca 750 metara uspona)

VELIKA NEANDERTALKA – 60 km (cca 1900 metara uspona)

MALA NEANDERTALKA

• 100 KN (isključivo uplate pristigle na ŽR do 31.08.2020 do 12.00h) – osiguran startni paket
  • 120 KN (na dan trke – gotovina)

VELIKA NEANDERTALKA

• 130 KN (isključivo uplate pristigle na ŽR do 31.08.2020 do 12.00h) – osiguran startni paket
  • 150 KN (na dan trke – gotovina)

Podaci za uplatu startnina:

KASK  – Klub alternativnih sportova Krapina

Adresa: Trg Ljudevita Gaja 12, 49000 Krapina