KASK – Krapina, u sklopu obilježavanja Tjedna kajkavske kulture, i 5. Dana Krapinskog sporta, održane MTB orijentacijske utrke Mala i Velika Neandertalka !

3.9.2017 u Krapini se održala MTB orijentacijska utrka Neandertalka. Utrka je bila podijeljena na “malu” Neandertalku s 3 kontrolne točke i “veliku” Neandertalku s 8 kontrolnih točaka.
Za završetak “male” Neandertalke natjecatelji su prošli cca 30km i nakupili cca 1000m nadmorske visine sa starom i ciljem u Krapini a prolazeći kontrolne točke na Strahinjčici, Gornjem Jesenju i Tri Kralja na Tkalcima. Na maloj Neandertalki je sudjelovalo 12 natjecatelja od kojih su najbrži bili:
1. Patrik Bogović – BK Đurđevac – 1:43:35
2. Danijel Regvar – – 1:46:01
3. Nikola Korolija – TK Maraton Krapina – 1:53:32

Za završetak “velike” Neandertalke natjecatelji su prošli cca 70km i nakupili cca 2000m nadmorske visine sa startom i ciljem u Krapini a prolazeći kontrolne točke na Strahinju Radobojskom kraj Krapine, Crkvu sv. Jakova kraj Radoboja, Strahinjčicu, Gornje Jesenje, šumarsku kuću Loborščak u Maclju, Brege Kostelske, vrh Brezovice, Tri Kralja na Tkalcima. Na “velikoj” Neandertalki sudjelovalo je 12 natjecatelja od kojih je samo 7 uspjelo završiti utrku. Najbrži su bili:
1. Matija Borlinić – BGK Tuškanac – 3:31:29
2. Luka Špehar – BK Lastavica – 3:31:30
3. Zvonimir Penezić – BK Bumbar – 3:50:24

Pobjednicima su podijeljene medalje, pehari i novčane nagrade.