ŽKK SISAK  – KK Krapina   83 : 62
(23:13) (22:14) (10:10) (11:10)

Krapinske košarkašice u subotu su gostovale u Sisku. Dekoncentriranim ulaskom u utakmicu i lošom realizacijom napada, prve dvije četvrtine nisu se mogle oduprijeti protivnicama. Tijekom druge četvrtine upale su u dodatne probleme s isključenjem Jane Hršak i ozljedom Tine Klasić.

Silom prilika, posljednje dvije četvrtine igrale su neiskusne igračice sa ukupnim igračkim iskustvom od 30-ak minuta na parketu. Pod odličnom koordinacijom kapetanice Vlatke Bilal, ekipa je brzo stala na noge. Lana Mikša presjekla je velik broj paseva u obrani iz čega su uslijedile kvalitetne kontre. Klaudija Vincelj istaknula se preciznom igrom pod košem, kada je bilo najpotrebnije.
Posebno treba istaknuti Vlatku Bilal koja je još jednom pokazala da ofenzivnom igrom i inicijativom zaslužuje mjesto kapetana. Zabila je 26 koševa, a od toga 2 trice!
Tako su posljednje dvije četvrtine odigrane bez greške, što nažalost ipak nije bilo dovoljno da se nadoknadi slab početak.

Lijepo je vidjeti da se i u manjim mjestima radi na razvoju ženske košarke te da to ne mora biti rezervirano samo za Zagreb i velike gradove.

Postignuti koševi:
Jana Hršak 9,
Lana Horvat 8,
Tina Klasić 5,
Vlatka Bilal 26 (2 trice),
Ivana Špiljak 4,
Lana Mikša 4,
Klaudija Vincelj 6.

KK Dubrava II – KK Krapina 53:22

U Zagrebu su u utorak mlađi kadeti KK Krapine odigrali odgođenu utakmicu 9. kola II. mlađe kadetske lige. U dosta oslabljenom sastavu suprotstavili su se puno jačem protivniku, ekipi KK Dubrava, a što se na kraju i rezultatski pokazalo. Krapinski su mladi košarkaši prvo poluvrijeme čak odigrali relativno dobro, ali za nastavak jednostavno nisu imali više snage. Ova utakmica je bila pokazatelj da na treninzima moraju raditi još intenzivnije.

KK Krapina – KK Duga Resa 93:34

U 10. kolu, Krapinski su mlađi kadeti ugostili košarkaše KK Duga Resa i upisali drugu pobjedu na domaćem terenu. Odmah po otvaranju utakmice Krapina je pokazala veću želju za pobjedom i vodili od prve do zadnje minute. Otvorili su utakmicu sa 5:0 te je nakon samo 30 sekunda gostujući trener zatražio minutu predaha. Krapina je igrala presing većinom utakmice te nije dala protivniku puno prostora za igru i to se pokazalo kao dobitna taktika koja je donijela novu pobjedu u Krapinu. Valja napomenuti da su u ovoj utakmici dečki pokazali puno timske igre, kompaknosti i ne možemo izdvojiti pojedinca nego svima čestitati na pobjedi jer su svi bili “igrači utakmice.”

2 Komentara on Košarkaški klub Krapina – kadetkinje poražene protiv ŽKK Sisak, poraz i pobjeda mlađih kadeta !

1. Kadetima to nije prva, nego druga domaća pobjeda… Dobili su prije Žoru iz Karlovca 105 – 28.