Krapinske trkačice i trkači sve aktivniji !

U subotu 21. 4. 2018. naši trkači nastupili su na utrkama “Z brega na breg” u Desiniću, u Jurjevcu na trailu i na noćnoj utrci u Zadru (Zadar night run). Vikend je nastavljen nedjeljnim natjecanjima, 22. 4. 2018. na Riječkom polumaratonu, a bogati trkački vikend okrunjen je nastupima na Rudarskom maratonu u Sloveniji.
U Desiniću na trail utrci “Z brega na breg” nastupili su Danijel Valek i Vjeran Skupnjak kojem je društvo na stazi pravio njegov sin Juraj na stazi duljine 11 km i Nikola Korolija na stazi od 25 km.
“Tam di štrukli dišiju iz Gorica, a z dvorca se čuje Taborgradska ptica.” Start utrke bio je u Desiniću, na dvije staze, na 11 i na 25 km. Radilo se o stazama koje su vodile po šumskim putevima i stazama do maksimalne nadmorske visine od 484m u prekrasnim proljetnim vremenskim uvjetima.
Na 11 km pobijedio je Ivan Kolar (1:05:07), 2. Goran Papeš, a 3. Valentino Ferek. Naš Danijel Valek 11. s vremenom 1:13:37, a Vjeran Skupnjak s vremenom 1:41:30 na 38. mjestu.
Na stazi od 25 km pobjeda za Luku Špehara (2:25:56), 2. Željko Kliček, a 3. Viktorio Pozaić. Korolija 3:38:28 dovoljno za 17. mjesto.
Na trailu u Jurjevcu koji se održavao u poslijepodnevnim satima subote nastupili su Nikola Korolija, Stjepan Grah, Krunoslav Grah, Miljenko Hmelina i Ivan Peperko. Rezultati Jurjevec traila bit će objavljeni na internet stranici: http://www.zagorjeadventureteam.hr.
Na noćnoj utrci u prekrasnom Zadru nastup su zabilježile naše predstavnice Maria Veledar u društvu sina Karla i Tajana Vdović. Maria je nastupila na utrci od 2,5 km, a Tajana na utrci od 5 km. Maria Veledar je stazu od 2,5 km savladala u vremenu od 17:51:06 što je bilo dovoljno za 137. mjesto u ženskoj konkurenciji. Karlo Veledar u vremenu od 17:50:06 na 82. mjestu u muškoj konkurenciji. Tajana je s vremenom od 30:25:06 zauzela 67. mjesto.
Nedjelja je donijela nastup naše 1. violine Nikole Štefanića i Vanje Puljka na Riječkom polumaratonu. Zahtjevna staza na kojoj rekord drži atletičar iz Kenije, pobjednik izdanja iz 2016., Joel Maina Mwangi s fascinantnim rezultatom od 1:02:47. Pobjednik ovogodišnjeg izdanja je njegov sunarodnjak Tuei Hosea Kiplagat s vremenom od 1:10:26, 2. Timotej Becan iz Slovenije, a 3. Mađar Laslo Makar. Nikola Štefanić zauzeo je 17. mjesto s vremenom 1:27:11. Puljko 104. s vremenom od 1:48:32.
Vikend su okrunili braća Puljek, Marta i Petar, nastupom na Rudarskom maratonu u Sloveniji.
Polumaratonsku dionicu braća su savladala zajedno u vremenu od 2:39:48. Marti dovoljno za ukupno 5. mjesto, u svojoj dobnoj kategoriji 3. Petar ukupno 23., a u kategoriji 15. Pobjednica Koligar Mojca s vremenom 1:34:21, u muškoj konkurenciji pobjednik Jan Tretjak 1:32:00.