Krapinski “maratonci” sudjelovali na Zagrebačkom proljetnom polumaratonu !

18. ožujka održan je Zagrebački proljetni polumaraton koji je okupio gotovo 1000 trkačica i trkača u tri discipline. Ulicama Zagreba trčalo se na dionicama 5 kilometara, polumaraton, a trčala se i štafeta.
Na utrci od 5 kilometara pobjednik je bio Silvije Tomac u vremenu 16:41, dok se na 2. mjesto plasirao Slovenac Aleš Zver. 3. je bio Đorđe Čerić iz BiH. Od naših u ukupnoj konkurenciji od 95 natjecatelja nastupili su Luka Kranjčec, 45. s vremenom 26:17 i Stjepan Pavlek, 86. s vremenom 32:30.
Kod žena slavila je Maja Urban s vremenom 20:28, 2. je bila Marina Crnjak, a 3. Ana Badžak. I Tk Maraton imao je svoje predstavnice. Tamara Kontrec, Goga Gretich, Marčela Ovčarić i Tajana Vdović zauzele su redom pozicije od 57. do 60. mjesta u konkurenciji od 76 natjecateljica.
Na glavnoj disciplini (polumaraton) pobijedio je Slovenac Primož Kobe istrčavši polumaratonsku dionicu za 1:09:14. 2. mjesto osvojio je Goran Grdenić, a 3. Antun Rudolf Pavelić. Muris Porčić 69. (1:34:13), Kruno Frljužec 115. (1:37:52), Danijel Valek 116. (1:37:52), Nikola Korolija 315. (1:52:05) i Zoran Vincelj 318. (1:52:57) u konkurenciji 448 natjecatelja branili su boje TK Maraton.