Krapinski šahisti završili proljetni dio ligaških natjecanja !

U Đurđevcu u hotelu Picok je 9. travnja odigran je treći krug II. lige centar. Krapinski šahisti opet su, kao i u prošlom krugu odigrali dva borbena meča koja su završila neriješeno!
U jutarnjem kolu protiv ŠK Velika Gorica najprije je pobijedio Zvonimir Maslać. U ostalim pozicijama stojimo na visoku pobjedu. Međutim, u vremenskom tjesnacu Mirjana Medić previđa figuru, a Ivona Purgar napad na kralja. Miljenko Muha pobjeđuje nakon što je lukavom igrom stvorio taktičku poziciju u kojoj je osvojio kvalitetu i lako realizirao. I dalje je sve u redu dok Vladimir Frank ne zamijeni redoslijed poteza i u završnici teških figura vraća figuru koju je imao više i najedanput je remi. I tako smo došli do 3:3.
Popodne smo igrali s mladom ekipom ŠK Sloboda, Mihovljan. Miljenko i Vladimir bijelim figurama složili su svojim protivnicima neobranjive matne prijetnje i u žrtvenom stilu obojica pobijedili. Ivona i Zvonimir su remizirali i imamo pobjedu u rukama. Ali u dvije preostale partije nismo osvojili potrebnih pola boda za pobjedu. Nenad Frouth u boljoj poziciji previđa kvalitetu, a Mirjana nije uspjela spasiti slabiju poziciju.
Trenutno se nalazimo na 7. mjestu i nismo nezadovoljni jer za rezultat je potrebna i sportska sreća koja prati hrabre.
U 6. kolu odigran je i derbi dva najjača kluba po rejtingu. U vrlo neizvjesnom meču ŠK Bjelovar uspio je minimalnom pobjedom od 3,5:2,5 protiv ŠD Međimurje, Čakovec preuzeti vodeću poziciju.

Šahovski klub Krapina organizirao je 8. travnja treći krug II. A kadetske lige centar. Natjecalo se 27 ekipa, ukupno 192 registrirana igrača. Pobijedio je ŠK Caissa, Zagreb i plasirao se u I. kadetsku ligu centar, a naši kadeti natjecanje su završili na diobi 19.-23. mjesta. Igrali su Mateo Osredečki, Eugen Kundih, Borna Grmovšek, Filip Hršak i Saša Topolovec.