Nova pobjeda košarkaša KK Krapina. KK Sveti Petar-KK Krapina 57 – 70 !

KK Sveti Petar – KK Krapina (57-70) (17-12, 20-19,15-17,5-22)

Nakon domaćeg poraza, Krapine donijela prvu gostujuću pobjedu ove sezone.
Nakon pobjede nad Otočcom, Krapina je počela gledati pozitivnije. Iako je tu poraz iz prošloga kola, moramo reći da je ova utakmica izgledala veoma pametno od početka do kraja. Na sam dan utakmice bilo je upitno koliko ćemo uopče igrača imati, no skupilo se je 7 veličanstvenih 🙂 . Vratio nam se i Romano Krstić koji će vjerojatno na kraj polusezone u NBA 🙂
Prije nego počinjemo sa čestitkama, malo ćemo analizirati cijeu utakmicu.
Gosti su krenuli veoma jako, imali su dužu klupu, i od samog početka vodili sa nekoliko koševa razlike. Naši dečki izuzetno dobrom zonom, dobrim obrambenim skokom, stvaraju veliki broj napada, te uz solidan šut drže utakmicu u egalu. Bilo je tu nekoliko minuta sa nepotrebnim srljanjima, ali brzo su se dečki skupili u glavama i krenuli dalje. U četvrtu četvrtinu, Krapina ulazi sa malim brojem osobnih pogrešaka, te si time dozvoljava grublju igru u završnici utakmice. Gosti su nakon dvije i pol minute ušli u bonus, a Krapina je to objeručke prihvatila. Konstantnim ulazima, spuštanjima lopte pod koše, protivnicu su radili faulove, a naši dečki pogađali slobodna bacanja. O dobroj obrani, govori i sam rezultat zadnje četvrtine (5-22). Moramo reći, da se je cijela ekipa držala od početka do kraja svega što je dogovoreno, u taj dogovor uložen je njihov trud i velika želja, te se je stvorila dobitna formula za pobjedu.
Ne želimo isticati pojedince, jer kolektiv i samo kolektiv može pobjediti utakmicu, no mi ćemo napraviti iznimku. Gore navedeni Romano, vratio se pod obruče nakon operacije i izbivanja sa terena više od pola godine. Možemo reći da je prenio pozitivnu energiju i želju na ostale igrače, i ostvario “double-double” učinak sa 10 poena i oko 20 skokova.
Još jednom čestitamo cijeloj ekipi na pobjedi!!!fotografija