Nova pobjeda naših rukometašica u 10. kolu MŽL, RK Zagorec – RK Rugvica 31 -25.

IMG_0868

Utakmicom 10. kola Međužupanijske rukometne lige, rukometašice Zagorca uspješno su započele nastavak sezone. U dvorani Srednje škole Krapina, pred pedesetak navijača odigrale su utakmicu protiv trenutno drugoplasirane ekipe RK Rugvica. Već nakon prvih petnaestak minuta stvorile su malo značajniju prednost prvenstveno zahvaljujući dobroj igri u obrani te nekoliko dobrih intervencija golmanice Martine Ranogajec. Prvo poluvrijeme završava rezultatom 16-11 za rukometašice Zagorca. Najuspješnije kod ekipe Zagorca su u prvom dijelu bile Silvija Herak, Mateja Franjčec i Petra Glavač koje su dale ukupno 14 od 16 postignutih golova. Drugo poluvrijeme također počinje dobro za domaće rukometašice koje nakon neiskorištenog napada gošći iz Rugvice postižu pogodak te povećavaju svoju prednost na 17-11. Mali pad koncentracije dolazi do izražaja od 48. minute kada rukometašice Zagorca ne uspjevaju postići gol gotovo sedam minuta, a gošće se približavaju rezultatski na samo tri pogotka razlike. Kao da je ponestalo hrabrosti, nitko se nije usudio zapucati prema golu, sve dok to nije napravila najiskusnija Petra Glavač. Tada se odvažuju i druge djevojke i razlika se ponovo povećava. Utakmica završava zasluženom pobjedom rukometašica Zagorca rezultatom 31 – 25. Treba pohvaliti sve igračice za odlično odigranu utakmicu. Za ekipu Zagorca zaigrale su i golove postigle: Petra Glavač (12), Mateja Franjčec (6),Silvija Herak (5), Ivana Leljak (5), Vlatka Haldek (2), Martina Novački (1), te Valentina Haldek, Marij Marijanović, Ana Vidović, Nikolina Šalković. Posebno možda treba istaknuti dobro raspoloženu golmanicu Martinu Ranogajec, koja je imala desetak odbrana od kojih i jedan obranjeni sedmerac.

IMG_0860