Održana utrka “Radobojska uspinjača”

Nastavljena je tradicija započeta 2008. godine, te su po osmi puta članice i članovi TK Maraton-Krapina, u nedjelju 18.10.2015. godine, organizirali utrku “Radobojski maraton”, ali od ove godine pod novim nazivom “Radobojska uspinjača”. Na samom startu utrke pojavilo se 57 trkača, iako je bilo više od 90 prijavljenih natjecatelja. Natjecatelji su mogli uživati u prekrasnom pitoresknom radobojskom kraju te su uz topli obrok i razne napitke osjetiti poznatu radobojsku gostoljubivost. Na zahtjevnoj stazi punoj uzbrdica i nizbrdica – u muškoj kategoriji najbolji je bio Nikola Špoljar koji je 15 km istrčao u vremenu od 58:59:86. Drugo mjesto je osvojio Mario Špoljar s vremenom 1:01:37:60, dok je treći bio Mato Šapina s bremenom 1:02:43:98. Član TK Maraton, Vjeran Skupnjak, osvojio je odlično 5. mjesto s rezultatom 1:09:00.99.

U ženskoj kategoriji ostvareni su slijedeći rezultati:

1. Gabrijela Šalković 1:16:21.92
  2. Sandra Juhaz 1:19:29.80
  3. Nikolina Jakovljević 1:19:31.34

Najbolji su nagrađeni peharima, medaljama i novčanim nagradama koje je osigurao TK Maraton za ukupne pobjednike u muškoj i ženskoj kategoriji i to: prvo mjesto – 500,00kn, drugo mjesto – 400,00kn, treće mjesto – 300,00kn, četvrto mjesto – 200,00kn, peto mjesto – 100,00kn.