Održano 27. Ekipno prvenstvo u šahu, u organizaciji Hrvatskog šahovskog saveza !

Šahovski klub Krapina član je Zajednica županija centar gdje je u 2018. godini registrirano 84 kluba i 1746 igrača. Od 2013. godine ŠK Krapina natječe se u II. ligi centar. Nastupa 12 klubova iz 9 županija. Igra se Bergerov sustav, svaki sa svakim na 6 ploča. Prvi krug ekipnog prvenstva odigran je u Hotelu Bilogora u Grubišnom Polju.
U 1. kolu ŠK Krapina igrao je neriješeno s ŠK Bilogorom ´91. Domaćini su u tom meču imali puno sreće jer je Krapina imala pozicije za pobjedu. Međutim, prvo je WFM Ivona Purgar previdjela pješaka i u završnici izgubila. Zvonimir Maslać je također ispustio strateški bolju poziciju jer nije vidio taktički upad skakačem. WGM Mirjana Medić imala je pješaka više, ali u završnici joj se iskusni međunarodni majstor Marangunić izvukao i spasio remi. Tako se i Nenadu Frouthu izvukao protivnik, spasivši se u završnici teških figura. Pobjede su postigli nacionalni majstor Vladimir Frank i Josip Krklec koji su u središnjici nadigrali svoje protivnika
U 2. kolu pobijedili smo ŠD Međimurje, Čakovec koje je prošle godine osvojilo 1. mjesto u ligi ali se nisu uspjeli plasirati u I. B ligu na turniru pobjednika II. liga (centar, istok, zapad i jug).
Prvo je pobijedio Frank majstorskom igrom u otvaranju gdje se protivnik nije snašao i ostao bez dva pješaka. Zatim je pobijedila i Mirjana taktičkim udarom u središnjici. Krklec je dobio partiju bez igre, a Frouth je remizirao za sigurnu pobjedu. U daljnjem toku meča Ivona i Zvonimir nisu uspjeli osvojiti još bodova.
Poredak nakon 2 kola:
1-2. ŠK Tomislav-Goran, Sveti Ivan Žabno 4 meč-boda (8½ pojedinačnih bodova), ŠK Bjelovar, Bjelovar 4 (8½), 3-6. ŠK Polet, Buševec 3 (7), ŠK Bilogora ´91, Grubišno Polje 3 (7), ŠK Sloboda, Mihovljan 3 (6½), ŠK Krapina 3 (6½), 7. ŠK Duga Resa 2 (5), 8-9. ŠK Stjepan Bosak-URIHO, Zagreb 1 (5½), ŠK Končar, Zagreb 1 (5½), 10-12. ŠD Međimurje, Čakovec 0 (4½), ŠK Konaki, Novo Virje 0 (4), ŠK Strahoninec 0 (3½).

Sljedeći krug igra se 15. travnja u Velikoj Gorici, a ŠK Krapina igra s ŠK Konaki, Novo Virje i ŠK Duga Resa.

Svi detalji natjecanja na stranicama: