RK Zagorec – uspješan vikend na gostovanju rukometašica i rukometaša RK Zagorec !

Od ove jeseni, RK Zagorec ima 4 ekipe u natjecanju. Dečki 2002.-2004. godišta se već drugu sezonu natječu u sklopu 2. Hrvatske mlađe kadetske rukometne lige-središte, dečki 2005.-2007. godište također igraju drugu Hrvatsku kadetsku ligu , dok se djevojčice natječu u sklopu Međužupanijske ženske rukometne lige i svi oni su svoje prve utakmice već odigrali i to dosta uspješno. Uskoro s natjecanjem počinju i djevojčice godišta 2007.2008. a natjecati će se u mini rukometu, također u sklopu Međužupanijske rukometne lige.  U subotu 21.10.2017. godine odigrano je 4. kolo 2. HMKRL-središte, a naši su dečki bili gosti u Zagrebu, gdje su snage odmjerili s ekipom RK Maksimir Pastela. Kada su prošle godine počeli s natjecanjem u oba susreta je ekipa RK Zagorec izgubila i to visokim gol razlikama, a koliko su napredovali u tih godinu dana govori činjenica da su na ovom gostovanju uspjeli ponovo doći do boda, jer su odigrali jednu odličnu utakmicu koju su na kraju završili neriješeno, rezultatom 25 – 25. Iz kola u kolo, naši su dečki sve bolji i nadamo se da će ove godine ostvariti bolji uspjeh na kraju prvenstva. Među najboljim igračima ponovo su bili Antonio Žigman i Luka štruk koji su postigli 9 i 8 pogodaka, doku su Patrik Lenard i Luka Erdelja postigli po tri gola. Jedan gol dali su Lovro Vlahović i Ivan Gvozdanović,  odličan je bio i golman Lovro Lenard koji je imao desetak obrana, od kojih i dva sedmerca. Slijedeće kolo igra se u Krapini u subotu 28.10.2017. kada u sportskoj dvorani Srednje škole Krapina u goste dolazi ekipa RK Dubrava 2. Početak utakmice je u 17,00.

Prije njih, novo kolo igraju dečki 2005.-2006. godišta koji su u dvije odigrane utakmice zabilježili dvije pobjede. U utakmici odigranoj u Zagrebu, protiv ekipe RK Dubrava II,  uspjeli su doći do novih bodova. Nakon početnih 3-0 za domaćine, naši dečki kao da su se probudili i ubrzo dolaze do izjednačenja, te izvrsnom serijom od 10 – 0 prelaze u vodstvo, tako da se na poluvrijeme ide rezultatom 5 – 10 . Na početku drugog dijela, malo im pada koncentracija, i gosti dolaze do izjednačenja, 11-11. Ipak rukometaši Zagorca ponovo uspjevaju prijeći u vodstvo i utakmicu privode kraju novom pobjedom, rezultatom 12 – 17. U slijedećem kolu, našim dečkima dolazi ekipa RK Sisak 2, i očekujemo da kao i na prvoj domaćoj utakmici dečki dođu do pobjede vođeni glasnim navijanjem naših navijača.Utakmica se igra također u subotu u sportskoj dvorani Srednje škole Krapina, apočetak je u 15,30 h.

Svoje prve utakmice su odigrale i djevojčice u sklopu Međužupanijske lige i u obje su imale neriješen rezultat. prva utakmica je odigrana protiv ekipe RK Lonia iz Kutine i rezultat je bio 12-12, dok su u drugoj utakmici igrali protiv ekipe RK Laurus, a rezulat je na kraju bio 11-11.