RUKOMET: ŽRK Zagorec-RK GAREŠNICA 32 – 32 !

IMG_1184

U dvorani Srednje škole Krapina, pred pedesetak vjernih navijača , u subotu 28.03. odigrana je utakmica 14. kola MŽL seniorke, a ovaj put smo ugostili ekipu RK Garešnica. Utakmica, s puno golova i kako bi rekao jedan naš bivši komentator utakmica za infarkt. S obzirom da smo protiv Lokomotive ostali i bez najboljeg strijelca, Petre Glavač, bilo je za očekivati da će to biti jedna teška utakmica. Niti jedna ekipa nije imala prednost veću od tri gola cijelu utakmicu. Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 18-16 za rukometašice Zagorca. Naše su cure uglavnom vodile cijelu utakmicu, odnosno sve do 45. minute kada kod rezultata 25-24 gošće rade jednu malu seriju od tri gola i prelaze u vodstvo 27-29. Tada slijedi teška borba za svaki gol, a posljednje dvije minute utakmice se na terenu odvija zaista slobodno možemo reći, prva drama. Nervoza je sve prisutnija kod obje ekipe, puno tehničkih pogrešaka sa obje strane, dolazi do nekoliko isključenja i kod jednih i kod drugih igračica na obje strane. Naše cure u 60. minuti uspijevaju izjednačiti i čak povesti rezultatom 32-31. Posljednji napad gošći, 10 sekundi prije kraja naše cure uspješno zaustavljaju prekršajem. U 60. minuti crveni karton zbog guranja s leđa dobija Ivana Leljak i igramo s igračem manje. Nakon izvođenja prekršaja, gošće i dalje prijete našem golu i u zadnjoj sekundi sa zvukom sirene najbolji strijelac utakmice kod gošću Magdalena Oršić /15 golova/ upućuje udarac prema vratima Zagorca i dok sirena označava kraj utakmice, lopta ulazi u okvir gola i time se rezultat izjednačava na 32-32. Možda i najpravedniji rezultat nakon isteka 60. minuta. Za Zagorec su zaigrale i golove postigle: Mateja Franjčec / 9/, Martina Novački /8/, Silvija Herak /6/, Vlatka Haldek / 5/, Valentina Haldek /3/, Ivana Leljak /1/, Jelena Fruk, Marija Marijanović, Nikolina Šalković i ipak unatoč ozlijedi, na vratima dobra Martina Ranogajec. Zbog Uskršnjih praznika slijedeće kolo se ne igra idući vikend. Kolo poslije smo slobodno zbog odustajanja ekipe RK Brezovica, tako da je slijedeća utakmica tek za tri tjedna, kada idemo u goste ekipi Libra tehničar.