Rukometni klub Zagorec uspješno prošao na natječaju koji je raspisao HOO !

Na natječaju pod nazivom “Od športske škole do olimpijskih igara” koji je raspisao Hrvatski olimijski odbor, rukometnom klubu Zagorec, Krapina, odobrena je donacija u opremi , a u vrijednosti 49.966,25 kuna. Na natječaj se javilo ukupno 131 sportskih udruga i klubova iz svih Županija, a RK Zagorec je jedan od 38 sportskih klubova i udruga kojoj je odobrena donacija u sportskoj opremi i rekvizitima. S obzirom da je program koji je predstavljen Hrvatskom olimpijskom odboru, a bazira se isključivo na radu s djecom uzrasta 2002.-2010. a radi se o rukometnoj školi koja je profunkionirala u suradnji s Rukometnom akademijom Boris Dvoršek prepoznat kao dobar i kao dobra baza za razvoj rukometa ne samo u Krapini nego u cijeloj Krapinsko-Zagorskoj županiji, Vijeće HOO je odlučilo da se odobri nabavka opreme potrebne za treninge i natjecanje mladih rukometašica i rukometaša RK Zagorec. Ukupno će klubu biti predano 60 kompleta dresova, 130 rukometnih lopti, golovi za mini rukomet s pripadajućim mrežama, koordinacijske ljestve, čunjevi – označivaći prostora. Oprema će biti isporučena tijekom kolovoza ,  a zahvaljujući navedenoj opremi te činjenici da će u klubu biti još nekih pozitivnih promjena, od jeseni klub kreće s natjecanjima u još 2 kategorije. Sama činjenica da je donacija odobrena je samo dokaz da se klubovi i udruge trebaju javljati na natječaje jer šanse da se sredstva ili oprema dobiju uvijek postoje. Članovi kluba se zahvaljuju Sportskoj zajednici Krapinsko-Zagorske županije, koja je podržala klub i odobrila da se dokumentacija za natječaj proslijedi u HOO, a također se zahvaljujemo i HOO , Uredu za lokalni šport koji se već godinama skrbi o mladim sportašima kroz natječaje i edukacije čelnika kluba i koji je prepoznao kvalitetu rada s najmlađima.