Šahovski klub Krapina – dramatično u II. šahovskoj ligi !

Šahovski klub Krapina u 5. krugu II. seniorske šahovske lige centar osvojio je 3 meč-boda i stvorio šansu za ostanak u ligi. U prvom meču nevjerojatna i neočekivana pobjeda protiv trećeplasiranog ŠŠK Konaka iz Novog Virja 4:2. Drugi meč s direktnim kandidatom za ispadanje ŠD Sisak, tekao je u napetoj atmosferi. Najprije se činilo kako ćemo visoko pobijediti, no na 6. ploči Zvonimir Maslać u nadmoćnoj poziciji previđa mat i mi gubimo 1:0. Slijede tri remija i ostaju igrati Nenad Frouth koji ima pješaka više i Miljenko Muha također s boljom pozicijom. Miljenko pobjeđuje i sad je neriješeno. Sve su već partije završene, igraju samo Nenad i ruski međunarodni majstor Aleksander Lisenko. U završnici gdje su igrači na sekundama (naime, za povučeni potez dobije se 30 sekundi) Rus pokazuje izvrsno poznavanje završnica i pronalazi studiozan put do remija. I na kraju neriješeno, 3:3.

Nakon 10. kola poredak je sljedeći: 1. ŠK Stridon, Štrigova 19 (41), 2. ŠK Bjelovar 16 (36), 3. ŠŠK Konaki, Novo Virje 11 (30,5), 4. ŠK Bilogora 91´, Grubišno Polje 11 (29), 5. ŠK Tomislav-Goran, Sv.Ivan Žabno 10 (31), 6. ŠK Duga Resa 10 (31), 7. ŠK Polet, Buševec 10 (28), 8. ŠK Velika Gorica 8 (26), 9. ŠK Podsused 7 (28), 10. ŠD Sisak 7 (26), 11. ŠK Krapina 6 (27), 12. ŠK Sloboda, Mihovljan 5 meč-bodova (26,5 pojedinačnih bodova).

Parovi zadnjeg 11. kola:

1 ŠK Polet, Buševec ŠK Stridon, Štrigova
2 ŠK Krapina ŠK Velika Gorica
3 ŠK Bjelovar ŠD Sisak
4 ŠK Bilogora 91´, Grubišno Polje ŠŠK Konaki, Novo Virje
5 ŠK Duga Resa, Duga Resa ŠK Podsused
6 ŠK Tomislav-Goran, Sv.Ivan Žabno ŠK Sloboda, Mihovljan

Ako ŠK Krapina pobijedi ŠK Veliku Goricu, ovisi o rezultatima ŠD Sisak i ŠK Podsused koji imaju jake protivnike. U slučaju diobe mjesta ŠK Krapina će biti bolja po osvojenim pojedinačnim bodovima (vidljivo u tablici).

Iz I. B lige u našu II. ligu ispalo je Šahovsko društvo Varaždin. To znači da iz II. lige ispadaju najmanje 2 kluba, a ako se pobjednik II. lige na turniru pobjednika II. liga (ima ih 4 – II. liga centar, istok, zapad i jug) ne plasira u I. B ligu onda će ispasti 3 kluba.

Zadnje kolo igra se 8. studenoga u Velikoj Gorici.

Druga ekipa ŠK Krapine gostovala je u Pregradi. Izgubili su 2:4, i trenutno su na 5. mjestu sa 4 meč-boda. Sljedeću nedjelju igraju u Krapini, a gosti su im ŠK Laufer iz Sv. Križa Začretja.