Šahovski klub Krapina, rekordnih 80 natjecateljica i natjecatelja na “Memorijalu Miljenka Medića”, održanom uz 6. dane Krapinskog sporta!

Šahovski klub Krapina organizirao je 2. rujna 2018. uz Tjedan kajkavske kulture i VI. dane krapinskog sporta uz podršku Grada Krapine ─ „Memorijal Miljenka Medića” (pojedinačni brzopotezni šahovski turnir) u znak sjećanja na svojeg prerano preminulog člana. Nastupilo je čak 80 igrača i igračica iz Hrvatske, BiH i Slovenije, od toga 79 s međunarodnim rejtingom. Odigrano je 11 kola švicarskim sustavom u Restoranu KTC-a „Krapina“. Tempo igre bio je 5 minuta + 3 sekunde po igraču za cijelu partiju. Sve odigrane partije rejtingirat će se za Međunarodnu brzopoteznu rejting-listu. Turnir je otvorio dogradonačelnik Grada Krapine Branko Varjačić.

Zanimljiv sastav turnira od najmlađeg 9-godišnjeg Petra Dijanića do najstarijeg 83-godišnjeg Leopolda Vincelja pokazao je kako šah igraju sve generacije. Neočekivani gost bio je predsjednik Hrvatskoga šahovskog saveza Roland Tomašić koji je i igrao na turniru.
Uvjerljivo je pobijedio velemajstor Bogdan Lalić (ŠK Petar Sedlar-Pepe, Kaštel Novi) postigavši 7 pobjeda i 4 remija. Samo pola boda kraći na diobi 2.-4. mjesta našla su se trojica igrača. Po dodatnim kriterijima drugi je Goran Šegović (ŠŠK Mladost, Varaždinske Toplice), a treći velemajstor Ivan Žaja (ŠK Oroslavje).
Najuspješniji veteran je FIDE-majstor Miro Pandurević član ŠK Velika Gorica. Najbolja žena je FIDE-majstorica Ivona Purgar članica HAŠK Mladost, Zagreb i dvojno registrirana za ŠK Krapina za koji nastupa u II. ligi centar.
Najbolja kadetkinja Ema Žegrec članica ŠK Oroslavje nagrađena je medaljom, kao i najuspješniji kadet Petar Mrvac član ŠK Novi Zagreb.
Konačan poredak:
1. GM Bogdan Lalić 9, 2. Goran Šegović 8,5; 3. GM Ivan Žaja 8,5; 4. IM Ozren Biti (ŠK Đakovo) 8,5; 5. Lovro Čupić (ŠK Stjepan Bosak – URIHO, Zagreb) 8, 6. Ratko Novak 8, 7. FM Miro Pandurević (BIH) 8, 8. Srđan Basarić 8, 9. WFM Ivona Purgar 7,5; 10. FM Damir Samovojska 7, 11. Milan Hrupački 7, 12. Janko Havaš 7, 13. David Horvat 7, 14. Nenad Frouth 7, 15. Robert Soldo 7, 16. Zdravko Margitić 7, 17. Damir Mravunac 7, 18. Radoslav Ćosić 7, 19. FM Marijan Krištović 6,5; 20. FM Mladen Trbojević 6,5; 21. FM Ladislav Havaš 6,5; 22. NM Noemi Špiranec 6,5; 23. Nikola Makaj 6,5; 24. Vlado Heged 6,5; 25. Juraj Havaš 6, 26. Ivan Dadić 6, 27. Josip Krklec 6, 28. Oliver Kukas 6, 29. Andrija Jergović 6, 30. Borislav Ranogajec 6, 31. Karlo Pleša 6, 32. Roland Tomašić 6, 33. NM Vladimir Frank 6, 34. Ivan Bočkaj 6, 35. Boris Galoić 6 bodova itd.