Šahovski klub Krapina – šahisti jesenski dio natjecanja započeli u Krapini !

Šahovski klub Krapina organizirao je 17. rujna 2017. četvrti krug II. hrvatske šahovske lige centar. Odigrano je 7. i 8.kolo, a igralo se u prostorijama KTC restorana Krapina. Krapinski šahisti u 7. su kolu izgubili od vodećeg ŠK Bjelovara, a u 8. kolu igrali su neriješeno sa ŠK Končar, Zagreb. U 7. kolu bilo je neočekivanih rezultata, tako je ŠK Velika Gorica odigrao neriješeno protiv jakog ŠK Konaka, Novo Virje, a ŠK Sloboda, Mihovljan uspio je odigrati neriješeno sa ŠK Dugom Resom. Međutim, u osmom kolu vodeći Bjelovar gubi od Duge Rese, ali gubi i ŠD Međimurje od ŠK Poleta iz Buševca pa je Bjelovar ostao vodeći. ŠK Polet, Buševec probio se na drugo mjesto s istim brojem meč-bodova, kao i ŠD Međimurje.
Poredak nakon 8. kola:
1. ŠK Bjelovar 13 meč-bodova (30,5 pojedinačnih bodova), 2. ŠK Polet, Buševec 12 (28), 3. ŠD Međimurje, Čakovec 12 (27,5), 4. ŠK Duga Resa 10 (28,5), 5. ŠK Konaki, Novo Virje 9 (26,5), 6. ŠK Končar, Zagreb 8 (26), 7. ŠK Tomislav-Goran, Sveti Ivan Žabno 8 (23,5), 8. ŠK Krapina 7 (23), 9. ŠK Bilogora ´91, Grubišno Polje 7 (21,5), 10. ŠK Sloboda, Mihovljan 5 (21), 11. ŠK Velika Gorica 5 (19,5), 12. ŠK Ericsson-Nikola Tesla, Zagreb 0 (12,5).
Sljedeći krug igra se 15. listopada u Bjelovaru. ŠK Krapina igra sa ŠK Polet, Buševec i ŠK Bilogora ´91, Grubišno Polje.
ŠK Krapina II. jesenski počinje 15. listopada u Krapini, igraju sa ŠK Krapinske Toplice.