Šahovski klub Krapina – uspješno završeno natjecanje 2. šahovske lige-centar !

Šahovski klub Krapina završio je drugoligaško natjecanje za ovu godinu a koje je održano u hotelu Park u Čakovcu, 22. listopada 2017. godine. Tijekom cijele lige kroz proljetni i jesenski dio ekipa je igrala vrlo solidno i održavala se u sredini tablice. Osvojili su 11 meč-bodova, od toga dva meča pobijedili, 7 remizirali i dva meča izgubili. Na kraju su podijelili 6. do 9. mjesto prema meč-bodovima, a po dodatnim kriterijima smo osmi. Liga je odigrana na šest ploča u 6 krugova.
Najuspješniji u ekipi bio je mladi FIDE-majstor Miljenko Muha sa 6 bodova iz 10 partija na vrlo jakoj prvoj ploči. Odlično su igrali i nacionalni majstor Vladimir Frank i majstorski kandidat Zvonimir Maslać osvojivši 6,5 bodova iz 11 partija, na petoj i šestoj ploči. Mlada FIDE-majstorica Ivona Purgar u plusu je s osvojenih 5 bodova iz 9 partija. Zanimljivo je da su svi igrači u plusu s međunarodnim rejting- bodovima, jedino je Josip Krklec u malom rejting minusu.
Pobjednik lige je Šahovsko društvo Međimurje iz Čakovca, drugi je ŠK Bjelovar, a treći ŠK Polet iz Buševca. Ligu napušta ŠK Ericsson-Nikola Tesla, Zagreb 1 (18,5), dok ŠK Velika Gorica čeka rezultate kvalifikacijskog turnira pobjednika II. liga (centar, istok, zapad i jug). Ako se ŠD Međimurje plasira u I. B ligu, ŠK Velika Gorica ostat će u II. ligi jer ove godine nijedan klub iz I. B lige nije ispao u II. ligu centar.
Konačan poredak / II. liga centar 2017.: 1. ŠD Međimurje, Čakovec 17 meč-bodova (38 pojedinačnih bodova), 2. ŠK Bjelovar 15 (39,5), 3. ŠK Polet, Buševec 15 (37), 4. ŠK Konaki, Novo Virje 13 (36,5), 5. ŠK Duga Resa 13 (36,5), 6. ŠK Sloboda, Mihovljan 11 (35,5), 7. ŠK Končar, Zagreb 11 (35), 8. ŠK Krapina 11 (33,5), 9. ŠK Tomislav-Goran, Sveti Ivan Žabno 11 (33), 10. ŠK Bilogora ´91, Grubišno Polje 8 (28), 11. ŠK Velika Gorica 6 (25), 12. ŠK Ericsson-Nikola Tesla, Zagreb 1 (18,5).

IV. D liga – Druga ekipa ŠK Krapine odigrala je 22. listopada 6. kolo lige. Gostovali su u Pregradi i odigrali neriješeno 3:3. Zadnje kolo igraju u Krapini s vodećim ŠK Straža 5. studenoga. Ako ne izgube previsoko mogli bi ostati treći jer ŠK Donja Stubica igra sa ŠK Oroslavje II, a ŠK Zelenjak je slobodan u posljednjem kolu.
Poredak nakon 6. kola: 1. ŠK Straža, Hum na Sutli 10 (20,5), 2. ŠK Oroslavje II 7 (17), 3. ŠK Krapina II 7 (16), 4. ŠK Zelenjak, Klanjec 5 (18), 5. ŠK Donja Stubica 5 (14), 6. ŠK Pregrada 1 (12), 7. ŠK Krapinske Toplice 1 (10,5).