Šahovski klub Krapina – veliki uspjeh šahista , osvojeno 5. mjesto u II. ligi centar!

Jesenski dio lige ŠK Krapina odigrao je majstorski i od mogućih 10 meč-bodova osvojio 7! Tako smo osigurali mjesto u gornjem dijelu tablice i napravili najveći uspjeh kluba u II. ligi centar (od 2013. godine) osvajanjem 5. mjesta. Ukupno smo pet mečeva pobijedili, tri igrali neriješeno, a tri izgubili. Zanimljivo, pobijedili smo tri prvoplasirana kluba: ŠK Bjelovar, ŠK Sloboda, Mihovljan i ŠK Polet, Buševec.

Kad ekipe posložimo po rejtingu ŠK Krapina je 11. po rejtingu od 12 ekipa što još više prikazuje vrijednost postignutog rezultata.

Pojedinačno, najbolji rezultat napravila je velemajstorica Mirjana Medić s 8 bodova iz 11 partija. Izvrsni su bili i majstorski kandidat Josip Krklec sa 6,5 iz 11, nacionalni majstor Vladimir Frank sa 6 iz 11 i majstorski kandidat Nenad Frouth s 5 iz 11.

Liga je odigrana Bergerovim sustavom u šest krugova, proljetni dio ─ Grubišno Polje, Velika Gorica i Krapina; jesenski dio ─ Krapina, Čakovec i Velika Gorica. Ove je godine organizator pojedinog kruga morao imati uvjete za osobe s invaliditetom jer je u II. ligu centar ušao ŠK Stjepan Bosak-URIHO, Zagreb.

Konačan poredak / II. liga centar:

1. ŠK Bjelovar 17 meč-bodova (42 pojedinačna boda), 2. ŠK Sloboda, Mihovljan 15 (36,5), 3. ŠK Polet, Buševec 14 (37), 4. ŠK Konaki, Novo Virje 13 (37), 5. ŠK Krapina 13 (32), 6. ŠK Bilogora ´91, Grubišno Polje 12 (35), 7. ŠK Tomislav-Goran, Sveti Ivan Žabno 11 (36,5), 8. ŠK Duga Resa 11 (33), 9. ŠK Stjepan Bosak-URIHO, Zagreb 10 (32), 10. ŠD Međimurje, Čakovec 7 (27), 11. ŠK Končar, Zagreb 6 (26,5), 12. ŠK Strahoninec 3 (20,5).

Pobjednik lige ŠK Bjelovar igrat će kvalifikacijski turnir pobjednika II. liga ─ centar, istok, zapad i jug za ulazak u I. B-ligu.

Iz lige su ispali ŠK Končar, Zagreb i ŠK Strahoninec, dok ŠD Međimurje iz Čakovca čeka rezultate kvalifikacijskog turnira.

Detaljni rezultati: http://chess-results.com/tnr332234.aspx?lan=13

1. D liga centar

U hrvatskoj šahovskoj IV. D ligi centar koju čine registrirani klubovi Šahovskog saveza Krapinsko-zagorske županije natjecala se ŠK Krapina II. Liga je odigrana Bergerovim sustavom u 7 kola na putovanja, proljetni i jesenski dio.

Najuspješniji u ekipi bio je Tihomir Kostelić s 4,5 boda iz 7 partija. Dobar nastup imali su Zdenko Kozina i Leopold Vincelj s 4 boda iz 7 partija te Milan Skupnjak s 3,5 boda iz 6 partija.

Konačan poredak / IV. D liga centar:

1. ŠK Gaj, Mače 12 (35), 2. ŠK Oroslavje II. 11 (25), 3. ŠK Donja Stubica 7 (19,5), 4. ŠK Zelenjak, Klanjec 6 (20), 5. ŠK Krapina II. 6 (19,5), 6. ŠK Krapinske Toplice 6 (19), 7. ŠK Straža II, Hum na Sutli 5 (15,5), 8. ŠK Pregrada 3 (14,5).

Pobjednik lige ŠK Gaj, Mače igrat će kvalifikacijski meč s pobjednikom IV. C lige centar za ulazak u III. A ligu centar.

Detaljni rezultati: http://chess-results.com/tnr332258.aspx?lan=13