Šahovski klub Krapina – završen proljetni dio II lige – centar !

Vrlo aktivan Šahovski klub Krapina organizirao je 22. travnja treći krug II. lige centar (27. ekipno prvenstvo Hrvatske) u Restoranu KTC Krapina. Treće kolo igrala je i druga ekipa Krapine tako se natjecalo ukupno 14 ekipa na šest ploča, 84 igrača.
Na rasporedu smo imali dva jaka kluba: ŠK Tomislav Goran, Sveti Ivan Žabno i ŠK Slobodu, Mihovljan.
U prvom meču izgubili smo minimalnim rezultatom. Na prvoj ploči mlada FIDE-majstorica Ivona Purgar odigrala je remi s bosanskim međunarodnim majstorom Muhamedom Borićem. Na drugoj je majstorski kandidat Nenad Frouth izgubio od nacionalnog majstora Božidara Ivekovića. Velemajstorica Mirjana Medić na trećoj je pobijedila mladog majstorskog kandidata Lovru Turčina. Na četvrtoj i petoj ploči nakon burnih borbi partije su završile remijima, a na šestoj je Josip Krklec-Brzi upao u teorijske pripreme mlade Jelene Kokše i u matnom napadu ostao bez figure i na kraju izgubio. No nismo klonuli duhom već smo u popodnevni meč krenuli hrabro.
Pred nama su bili protivnici jači na svim pločama po rejting-bodovima, a u prvih 5. kola postigli su 4 pobjede i jednu igrali neriješeno. Prvo je Mirjana crnim figurama u oštroj igri pobijedila velemajstora Mišu Cebala. Teška pozicijska nadigravanja izdržali su Ivona i Nenad i remizirali partije. Na 6. ploči Krklec je bijelim figurama pokušao postići prednost ali je njegov protivnik dobro parirao i sklopljen je remi. Izgubili smo na 5. ploči jer majstorski kandidat Zvonimir Maslać nije uspio spriječiti prodor bijelih figura po kraljevom krilu. I ostala je posljednja partija u kojoj naš nacionalni majstor Vladimir Frank ima pješaka više u damskoj završnici. Nakon teške realizacije zbog stalne prijetnje „vječnoga“ šaha, Vladimir uspijeva promovirati pješaka i dobiti partiju. Tako smo nanijeli prvi poraz ambicioznoj ekipi ŠK Slobode, Mihovljan!
Na kraju proljetnog dijela zadovoljni smo s 50% osvojenih bodova, nalazimo se u sredini tablice na diobi 6. do 8. mjesta.
Jesenski dio II. lige centar počinje 7. listopada i to u Krapini!

II. liga centar / poredak nakon 6 kola:
1. ŠK Bjelovar 11 meč-bodova (23½ pojedinačnih bodova), 2. ŠK Polet, Buševec 9 (22), 3. ŠK Sloboda, Mihovljan 9 (21½), 4. ŠK Bilogora ´91, Grubišno Polje 8 (20½), 5. ŠK Tomislav-Goran, Sveti Ivan Žabno 7 (21½), 6. ŠK Konaki, Novo Virje 6 (19½), 7. ŠK Duga Resa 6 (18½), 8. ŠK Krapina 6 (16½), 9. ŠK Stjepan Bosak-URIHO, Zagreb 5 (16½), 10. ŠK Strahoninec 2 (12), 11. ŠD Međimurje, Čakovec 2 (12), 12. ŠK Končar, Zagreb 1 (12).

IV. liga centar D ¬ Druga ekipa ŠK Krapine pobijedila je ŠK Donja Stubica minimalnim rezultatom. Pobjede su postigli Milan Skupnjak, Tihomir Kostelić i Leopold Vincelj.
U proljetnom dijelu igraju još jedno kolo u Humu na Sutli s domaćinom ŠK Straža II.