ŠK Krapina – odigran 2. krug, II seniorske šahovske lige centar !

Drugi krug II. seniorske šahovske lige centar odigran je 15. travnja u novootvorenom hotelu Garden Hill u Velikoj Gorici. Krapinski šahisti imali su na rasporedu dva jaka protivnika ¬ ŠK Tomislav-Goran, Sveti Ivan Žabno i ŠK Duga Resa.
U prvom meču nismo uspjeli osvojiti više od dva remija za koje su zaslužni velemajstorica Mirjana Medić i nacionalni majstor Vladimir Frank.
Tom pobjedom ŠK Tomislav-Goran zadržao je vodeće mjesto na tablici, s istim brojem meč-bodova kao i ŠK Bjelovar ali jednim i pol pojedinačnim bodom više. ŠK Krapina je na diobi 5. i 6. mjesta. Na začelju su tri kluba bez ijedne pobjede.
U 4. kolu sa ŠK Dugom Resom, meč je počeo oštro. Svi smo imali izgledne pozicije iz otvaranja. Prvo je pobijedio majstorski kandidat Zvonimir Maslać u matnom napadu. Međutim, Frank je u svojoj „kombinaciji“ imao rupu i protivnik je to iskoristio i pobijedio. U isto vrijeme i FIDE-majstorica Ivona Purgar u središnjici upada u probleme i slabiju završnicu koju nije uspjela spasiti. U međuvremenu je Mirjana remizirala, a majstorski kandidat Nenad Frouth uspijeva nadmudriti protivnika i ulazi u završnicu s pješakom više. Neizvjesnost prekida majstorski kandidat Josip Krklec-Brzi koji u kompliciranoj poziciji gdje se činilo da je njegova protivnica u prednosti, pronalazi izvrstan dobitnički plan i lijepom taktikom prelazi u dobivenu damsku završnicu. Tom pobjedom došli smo do rezultata 2,5:2,5. Nadamo se pobjedi no Frouthov protivnik u slabijoj završnici pronalazi kombinatorni spas zbog „krivouglog“lovca. Na kraju je neriješeno!
Poredak nakon 4. kola:
1. ŠK Bjelovar 8 meč-bodova (16 pojedinačnih bodova), 2. ŠK Tomislav-Goran, Sveti Ivan Žabno 7 (16½), 3. ŠK Polet, Buševec 7 (15½), 4. ŠK Sloboda, Mihovljan 7 (15½), 5. ŠK Bilogora ´91, Grubišno Polje 5 (13½), 6. ŠK Krapina 4 (10½), 7. ŠK Konaki, Novo Virje 3 (13), 8. ŠK Duga Resa 3 (10½), 9. ŠK Strahoninec 2 (8½), 10. ŠK Končar, Zagreb 1 (10), 11. ŠK Stjepan Bosak-URIHO, Zagreb 1 (9½), 12. ŠD Međimurje, Čakovec 0 (5).
Zadnji krug proljetnog dijela igra se u Krapini 22. travnja u Restoranu KTC Krapina, a naši protivnici su ŠK Konaki, Novo Virje i ŠK Sloboda, Mihovljan.

IV. D liga centar ¬ natječu se svi registrirani klubovi iz naše Županije. Odigrana su 2. kola, prvo 8. travnja, a drugo 15. travnja. U prvom kolu ŠK Krapina II. pobijedio je ŠK Pregradu 5:1, a u drugom kolu gostovali su u Krapinskim Toplicama i izgubili 4:2.
Poredak nakon 2. kola:
1. ŠK Gaj, Mače 4 (10½), 2. ŠK Oroslavje II. 3 (7), 3. ŠK Donja Stubica 3 (6½), 4. ŠK Krapina II. 2 (7), 5. ŠK Straža II., Hum na Sutli 2 (6½), 6. ŠK Krapinske Toplice 2 (6), 7. ŠK Zelenjak, Klanjec 0 (2½), 8. ŠK Pregrada 0 (2).

Zadnji krug II. kadetske lige u Krapini

II. A kadetska liga centar odigrana je u tri kruga: 17. i 24. ožujka u Zagrebu i 14. travnja u Krapini. Natjecale su se 23 ekipe iz tri županije, ukupno 184 kadeta. Nastupila je i naša ekipa i završila na 18. mjestu. Jedan su meč pobijedili, tri igrali neriješeno i četiri izgubili. Najuspješniji u ekipi Krapine bio je Mateo Osredečki s 5 bodova iz osam partija. Igrali su još: Eugen Kundih i Saša Topolovec i osmogodišnji Petar Vešligaj kojemu su to prve službene šahovske partije.
U I. kadetsku ligu plasirali su se ŠK Odra, Novi Zagreb i ŠK Novi Zagreb.
Od klubova iz naše Županije igrali su još: ŠK Donja Stubica, ŠK Pregrada i ŠK Laufer, Sv. Križ Začretje.