TK Maraton, Krapina. Održani 6. Dani Krapinskog sporta, i jubilarna 5. utrka pod nazivom “Krapinski ringišpil” !

ODRŽAN 5. KRAPINSKI RINGIŠPIL

8. rujna u Krapini je održan 5. po redu Krapinski ringišpil, kružna utrka podijeljena na čak sedam dionica. Na stazi koja dijelom prolazi Krapinskim Strahinjem, a dijelom Podgorom Krapinskom trčalo je ukupno 138 natjecateljica i natjecatelja, od toga 87 odraslih i 51 dijete. Djeca su bila podijeljena na dionice po dobnim kategorijama, tako da su se djeca uzrasta od 3 do 5 godina starosti natjecala na dionici od 100 m, od 6 do 9 godina na 300 m, a djeca uzrasta od 10 do 13 godina na 500 m. Unatoč ne baš sjajnoj vremenskoj prognozi,  5. Krapinski ringišpil je održan bez ikakvih problema, uz odličnu organizaciju članica i članova TK Maraton. Jutarnje oblake zamijenilo je sunce te se dan iz tmurnog pretvorio u prekrasnu i sunčanu subotu u kojoj su svi dionici ovoga sportskog druženja mogli u potpunosti uživati.

Na 100 m laureati su bili:
1. Simon Ovčarić
2. Mihael Malić
3. Bartol Pavić
1. Naja Klasić
2. Lana Severec
3. Jana Hrnčević

Na 300 m
1. Lovro Pešić
2. Mateo Pastorčić
3. Damjan Presečki
1. Paula Štefanović
2. Ana Uroić-Varga
3. Lucija Čoti

Na 500 m
1. Matko Jurčić
2. Mateo Demartini
3. Matija Hmelina
1. Paula Pešić

Na dionici od 2.5 km u muškoj konkurenciji 1. mjesto osvojio je Ante Živković (0:07:52), a 2. i 3. mjesto za naše predstavnike, 2. Jakov Friščić (0:09:22), a 3. Krunoslav Grah (0:09:35).
U ženskoj konkurenciji pobjeda za Helenu Gleđu (0:10:00), 2. mjesto za Maju Milovanović (0:12:56), a 3. za Mariju Šestak (0:13:40).

Na dionici od 5 km kod muškaraca 1. Igor Visinski (0:18:24), 2. Željko Hodak (0:20:19), 3. mjesto za Luku Milovanovića (0:20:41).

Kod žena na dionici od 5 km pobijedila je Elvira Stanić Grgurević (0:26:47), 2. je bila Roberta Crnić (0:27:43), a 3. Željka Horvat Šoš (0:29:13).

Na dionici od 10 km u muškoj konkurenciji pobijedio je Dinko Solić (0:37:50), 2. je bio naš Nikola Štefanić (0:39:26), a 3. Karlo Dimec (0:44:01).

U ženskoj konkurenciji 1. Iva Hršak (0:44:49), 2. Nevija Frajzman (0:49:46), a 3. Jasenka Martinez (0:52:06).

Na najdužoj dionici, na dionici od 20 km pobijedio je Mario Špoljar (1:16:26). Na 2. mjestu Zvonko Artić (1:23:45), a na 3. mjestu naš Miljenko Hršak (1:28:52).

U ženskoj konkurenciji na 20 km pobijedila je Natalija Mašera (1:26:39), 2. je bila Ljerka Tomić (2:06:23), a 3. Lilijana Papić (2:07:18).

Od predstavnika TK Maraton, na dionici 2.5 km još su nastupili Vanja Puljko (4.), Ivan Friščić (7.), Luka Vidović (11.), Marčela Ovčarić (4.), Helena Krstić (5.) i Tamara Kontrec (7.). Na 5 km nastupili su još i Tomislav Vidović (7.), Luka Kranjčec (9.), Juraj Skupnjak (10.) i Goran Konjić (13.). Na dionici od 10 km nastup su zabilježili i Zvonko Ortner (7.), Vjeran Skupnjak (11.), Lana Skupnjak (6.), Zoran Vincelj (16.) i Gordana Gretić (9.), dok su na najduljoj dionici od 20 km nastupili još i Ivan Peperko (5.), Miljenko Hmelina (6.), Tajana Vdović (4.) i Ana Gorup Hršak (5.).