TK Maraton – uspješan natjecateljski vikend članica i članova TK Maraton, Krapina !

Prošlog vikenda članice i članovi TK Maraton nastupali na domaćim i inozemnim natjecanjima. Bogati trkački vikend okrunjen je odličnim rezultatima među kojima je posebno uspješan bio Štefanić u nastupu na Ljubljanskom maratonu na dionici polumaratona (21098 m).
U kraju Veronike Desiničke na stazi dužine 6,6 km sa startom u 10.00 sati kod Dravinčove kleti u Desiniću održano je predzadnje kolo Zagorske trkačke lige tzv Tamantura. Nastupili su Tajana Vdović, Luka Kranjčec, Dario Kuhar i Dražen Presečki. U muškoj konkurenciji pobijedio je Neven Čorko (Ak R. Perešin) s vremenom od 0:32:05. Od članova TK Maraton najbrži je bio Dario Kuhar koji je savladao stazu za 0:42:16 dovoljno za 15. mjesto u poretku. Luka Kranjčec je u ukupnom poretku muškaraca zauzeo 18. mjesto s vremenom od 0:44:29, no u konkurenciji djece Luka je osvojio zlatnu medalju. Presečki je u vremenu 0:56:33 ostvario plasman na 35. mjesto.
U ženskoj konkurenciji 1. Željka Gašparić (0:41:55), dok je Tajana Vdović u vremenu od 0:52:36 osvojila izvrsno 2. mjesto.
Istog dana u Dugom selu u organizaciji Ak Martin Dugo Selo održan je 9. Martinski polumaraton. Prekrasan subotnji dan omogućio je natjecateljima ostvarivanje odličnih rezultata. Na Martinskom polumaratonu nastup je zabilježio i Miljenko Hmelina ostvarivši PB rezultat. Pobijedio je Ivan Bulić (Ak Dubrovnik) s vremenom od 1:14:57, 2. mjesto osvojio je Blaž Car Pavlić, dok je 3. bio Krešimir Balaško (Ak Svetice). Hmelina je svojim polumaratonskim PB-om koji sada iznosi 1:39:58 osvojio 40. mjesto u konkurenciji 133.
27. listopada održan je i 24. po redu Ljubljanski maraton. Na maratonskoj dionici (42195 m) nastupio je Romano Krstić, dok su na polumaratonskoj dionici boje kluba branili Helena Krstić, Nikola Štefanić i Goran Antonović. Sunčano i toplo vrijeme i u Ljubljani bilo je pogodno za ostvarivanje odličnih rezultata.
Na polumaratonskoj dionici u ženskoj konkurenciji pobijedila je Slovenka Neja Kršinar s vremenom 1:16:23. Helena Krstić natjecala se na svom prvom polumaratonu te se pridružila krapinskoj ženskoj polumaratonskoj ekipi i to kao najbrža među njima. Helena je savladala polumaratonsku dionicu u Ljubljani u vremenu od 1:54:33 te u konkurenciji 2168 natjecateljica zauzela 394. mjesto.
U muškoj konkurenciji pobijedio je Slovenac Mitja Krevs u vremenu od 1:09:08. Najbolji od hrvatskih predstavnika bio je na 25. mjestu Damjan Dabović (1:18:44) iz Torpedo Runnersa. Nikola Štefanić je u konkurenciji 3510 natjecatelja na polumaratonskoj dionici zauzeo fantastično 28. mjesto sa svojim PB rezultatom koji sada iznosi 1:19:59. Goran Antonović 1508. u vremenu 1:51:09.
Na maratonskoj dionici očekivana pobjeda za Gezahegn Woldaregay Kelkilea (2:07:29) iz Etiopije. U konkurenciji 1229 natjecatelja Romano Krstić završio je utrku sa novim PB-om na 536. mjestu. Romanu je trebalo 3:49:58 da stigne do cilja.