Uskoro u Krapini početak suradnje ŽRK Zagorec i “Rukometna akademija Boris Dvoršek & Igor Vori”

Na adresu Krapinskog sportskog saveza i ŽRK Zagorec, pristigla je zanimljiva ponuda koju objavljujemo u cijelosti. Potrebno je samo angažirati dovoljan broj djevojčica i dječaka. Radi se o jedinstvenoj prilici da se djevojčice i dječaci već od prvog razreda osnovne škole uključe u sportske aktivnosti. Treneri koji će raditi u Akademiji su profesionalci. U Krapini će Akademiju voditi Nenad Šoštarić,IMG_3513

čovjek koji je prije 3 godine Lokomotivu, Zagreb doveo u sam rukometni vrh. Bio je izbornik juniorske ženske reprezentacije, radio je u između ostalog i u Njemačkoj, Emiratima …. Pismo namjere u nastavku…….

RUKOMETNA AKADEMIJA
„BORIS DVORŠEK – IGOR VORI“

GRAD KRAPINA
KRAPINSKI SPORTSKI SAVEZ
ŽRK ZAGOREC

Poštovani,
Poznavajući Vaš veliki trud i zalaganje za sport i mlade u gradu Krapini i Krapinsko-Zagorskoj Županiji, bili smo slobodni obratiti Vam se sa zamolbom za pomoć u realizaciji našeg plana i programa.
Dozvolite da Vam predstavimo našu rukometnu akademiju i novi koncept koji ju čini jedinstvenom u Hrvatskoj.
Analizirajući broj djece uključene u sportske aktivnosti općenito , te broj djece koja se bave rukometom , zaključili smo da nedostaje dječaka i djevojčica u „bazi“ , odnosno podmladku. Sukladno tome odlučili smo pokrenuti Akademiju „Boris Dvoršek-Igor Vori“ , odnosno školu rukometa sa ciljem da animiramo što veći broj djece da se počnu baviti rukometom.
U postojećoj gospodarskoj situaciji u kojoj svi većinu vremena brinu o egzistenciji svoje obitelji, nesvjesno zanemarujući time sportske aktivnost svojih najmlađih, odlučili smo približiti i omogućiti bavljenje sportom i djeci u manjim lokalnim sredinama, u kojima nema velikog izbora sportskih sadržaja, a svi smo svjesni važnosti bavljenja sportom i sa zdravstvenog i sa socijalnog stajališta.
Nosioci i pokretači projekta Akademije su Boris Dvoršek , jedan od najboljih Hrvatskih trenera za rad sa mladima (25 godina trenerskog iskustva u radu sa mlađim dobnim kategorijama RK PPD Zagreb , trener koji je vodio prvu momčadi RK PPD Zagreb , trenirao nacionalne selekcija svih uzrasta) i Igor Vori ,jedan od najboljih i najpopularnijih igrača Hrvatske, kapetan reprezentacije , čovjek koji je igrao u vrhunskim klubovima poput Zagreba , Barcelone , HSV-a i sada PSG-a. U Akademiji će raditi vrhunski školovani treneri, sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa djecom.
U Akademiju se mogu upisati djevojčice i dječaci 2002 . /2003. /2004. /2005. / 2006. / 2007./ 2008. godišta.
Vrlo je važno napomenuti da ćemo usko surađivati sa rukometnim klubovima , što nam je i jedan od ciljeva . Upisom velikog broja djece u rad naše škole rukometa , omogućili bi klubovima da na kraju svake sezone preuzmu određeni broj djece i nastave njihovo školovanje na putu do vrhunskog igrača. Takav kontinuirani sustav rada u kojem bi djeca nakon školovanja prelazila iz Akademije u klubove dao bi klubovima temelj za budućnost , mogućnost natjecanja u svim uzrasnim kategorijama, te bi donio kvalitetnije rezultate i lakše stvaranje velikog broja kvalitetnih igrača.
S obzirom da je rukomet postao isključivo dvoranski sport , molimo Vas da nam u suradnji sa ravnateljima škola omogućite korištenje dvorane u skladu sa našim potrebama – 2 x tjedno po 60 minuta za dječake i isto toliko za djevojčice.
Nadamo se da ćete prepoznati naš projekt , te nam pružiti podršku u provedbi istog sa ciljem širenja baze podmlatka i poticanja uključivanja što većeg broja djece u sport.
Unaprijed Vam se zahvaljujemo na razumijevanju i pomoći, te se obvezujemo izvještavati Vas o našim aktivnostima i rezultatima.

Sa poštovanjem ,

Boris Dvoršek , v.r.