Luka Kranjčec i Dražen Presečki nastupili na 6. “Proljetnom Zg polumaratonu” !

LUKA NA 5 I DRAŽEN NA 21.098 KM U SKLOPU 6. ZG PROLJETNOG POLUMARATONA !

Ovogodišnji 6. po redu Proljetni Zagreb 21 powered by Heineken (Proljetni ZG polumaraton) održan je 1. i 2. svibnja 2021. U subotu 1. svibnja održano je natjecanje na dionici od 5 km i to Utrka građana i Prvenstvo vatrogasaca dok je u nedjelju 2. svibnja održano natjecanje na dionici polumaratona na kojoj je održano i Prvenstvo mupa.Na utrci na 5 km od naših predstavnika nastupio je mladi Luka Kranjčec koji je nakon kraće stanke zbog zdravstvenih problema ponovno na stazi. Pobijedili su Tea Faber (0:17:43) iz Ak Dubrovnik i Slovenac Matjaž Pregrat (0:16:00) iz Športnog društva Adria mobil. Luka je savladao stazu za 0:23:46 što mu je bilo dovoljno za plasman na 39. mjesto ukupnog poretka muškaraca u konkurenciji 117. natjecatelja i 5. u poretku juniora.Na nedjeljnom polumaratonu pobijedili su Slovenka Anja Fink (1:20:32) iz Akademskog atletskog društva Slovan i Jean Baptiste Simukeka (1:08:02) iz Ruande nastupivši za klub Traversi. U konkurenciji 468 natjecatelja nastupio je i naš Dražen Presečki koji je u vremenu 1:51:41 osvojio 234. mjesto u poretku muškaraca.