Održan 6. Krapinski cener, najuspješniji na 10 km Nikola Štefanić iz TK Maraton !

1. studenoga održan je 6. po redu Krapinski cener. Krapinski cener kružna je utrka koja nudi natjecanje na dvije dionice, na “poluceneru” dionici od 5 km (1 krug) i na dionici od 10 km (2 kruga). Na startu utrku pojavilo se ukupno 423 natjecateljice i natjecatelja.

Na dionici od 5 km nastupilo je ukupno 216 sudionika od čega 107 natjecatelja i 109 natjecateljica/ukupno 216/. U ženskoj konkurenciji pobijedila je Helena Gleđa (Ak Dubrovnik) savladavši dionicu za 0:20:26, dok je u muškoj konkurenciji pobijedio Ante Živković (Ak Dubrovnik) s vremenom od 0:17:10.

Na dionici od 10 km nastupilo je 66 natjecateljica i 141 natjecatelj./207 ukupno/ U ženskoj konkurenciji pobijedila je Tea Faber (Ak Dubrovnik) s vremenom od 0:39:35, dok je u muškoj konkurenciji pobijedio član TK Maraton, Nikola Štefanić, i  time na svojoj omiljenoj utrci ostvario fantastičan rezultat savladavši dionicu u vremenu od 0:35:51.

Na ovogodišnjem izdanju Krapinskog cenera nastup je zabilježilo 10 predstavnica (7 na 5 km i 3 na 10 km) i 28 predstavnika TK Maraton (11 na 5 km i 17 na 10 km).

Na dionici od 5 km u ženskoj konkurenciji od članica TK Maraton najbolji plasman ostvarila je Helena Krstić (0:25:32) plasiravši se na 19. mjesto u ženskoj konkurenciji. Iva Antonović 40., Dijana Rihtar 69., Klara Korolija 71., Ana Gorup Hršak 79., Marija Markovina 83. i Tamara Kontrec 97.

U muškoj konkurenciji najbrži predstavnik TK Maraton na 5 km bio je Vedran Muhar osvojivši srebro s vremenom od 0:17:25. Jakov Friščić 24., Juraj Skupnjak 39., Tomislav Vidović 44., Ivan Friščić 45., Luka Kranjčec 46., Kruno Frljužec 51., Neven Malarić 55., Luka Vidović 89., Jakov Kranjčec 102. i Zoran Čavužić 105.

Utrka na 10 km i ujedno i prvenstvo kluba

Na dionici od 10 km održano je i Prvenstvo kluba. U ženskoj konkurenciji najbolji plasman ostvarila je Tajana Vdović (0:55:02) plasiravši se na 22. mjesto čime je osvojila i naslov ovogodišnje prvakinje Tk Maraton Krapina. Viceprvakinja kluba postala je Lana Ljuma Skupnjak koja je ostvarila plasman na 29. mjesto. Brončani pehar klupskog prvenstva pripao je Ani Tihavi (55. u poretku natjecateljica).

U muškoj konkurenciji kao i prošle godine prvak Tk Maraton Krapina je Nikola Štefanić koji je i ukupni pobjednik ovogodišnjeg cenera. Na 2. i 3. mjestu u odnosu na prošlu godinu Hršak Miljenko i Skupnjak Vjeran zamijenili su mjesta, tako da je Vjeran ovogodišnji viceprvak s plasmanom na 12. mjesto u muškoj konkurenciji dok je Miljenko ovogodišnji cener završio na 15. mjestu i ponio kući broncu.

Na dionici od 10 km još su nastupili i Krunoslav Grah (17.), Valentin Lupinski (23.), Danijel Valek (27.), Miljenko Hmelina (32.), Dario Kuhar (38.), Zoran Vincelj (45.), Stjepan Grah (51.), Ante Radak (56.), Zvonko Ortner (59.), Zoran Kranjčec (69.), Antonio Rihtar (104.), Dražen Presečki (107.), Goran Konjić (120.) i Marko Markovina (136).

OPROŠTAJ NIKOLE ŠTEFANIĆA

Ovogodišnje izdanje Krapinskog cenera bio je i posljednji nastup Nikole Štefanića u plavoj majici krapinskoga kluba. Ovom prilikom Nikola, svi članovi TK Maraton zahvalili su mu na ostvarenim rezultatima u klubu uz želje  da pronađe daljnji motiv i da ostvari svoje ciljeve u novoj sredini.