Zadnje objave

Održano VI. otvoreno prvenstvo Krapine u šahu, Zlatko Svrtan obranio prošlogodišnji naslov pobjednika turnira !

Svrtan prvi drugi put zaredom

Šahovski klub Krapina uspješno je organizirao VI. otvoreno prvenstvo Grada Krapine u šahu. Turnir je otvorio dogradonačelnik Grada Krapine Dragutin Kozina pohvalivši međunarodni karakter turnira zahvaljujući šahistima iz susjedne Slovenije i BiH. Dosad najjači i najbrojniji turnir, uz spomenute strance, okupio je igrače iz nekoliko županija. Igralo se u ugodnom ambijentu Pansiona „Pod starim krovovima“, a borba za prva mjesta odigravala se do zadnjih poteza posljednjega 7. kola.
Na kraju je s pola boda prednosti pobijedio Zlatko Svrtan (ŠK Gaj, Mače) iako je u zadnjem kolu izgubio od Slovenca Nejca Amona. Tako je Zlatko obranio prošlogodišnje prvo mjesto. Drugo mjesto osvojio je zagrebački majstorski kandidat Davor Klem. Na trećem mjestu je 14-godišnji Slovenac iz Celja Nejc Amon. On je i najuspješniji kadet na turniru. Četvrti je Dubravko Klement (ŠK Prigorje, Markuševec), a peti je Ivan Hamer (ŠK Gaj, Mače). Od krapinskih šahista najbolje plasirani su Josip Krklec i Zdenko Kozina na diobi 8. mjesta. U zadnjem kolu nijedan nije uspio pobijediti za viši plasman.
Ostale detalje turnira možete vidjeti na: http://chess-results.com/tnr204423.aspx?lan=13
Predsjednik Krapinskog sportskog saveza Saša Kundih zatvorio je turnir i dodijelio pehare i nagrade. Uz najavu dolaska na sljedeći turnir šahisti su bili zadovoljni organizacijom turnira.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti nigdje prikazana.


*