Šahovski klub Krapina – Izvučeni su startni brojevi i utvrđen kalendar natjecanja u šahovskim ligama Zajednice županija centar.

26. ekipno prvenstvo Republike Hrvatske u šahu

U zagrebačkom Domu sportova 17. veljače 2017. izvučeni su startni brojevi i utvrđen je kalendar natjecanja u svim seniorskim, kadetskim i juniorskim ligama Zajednice županija Centar. Šahovski klub Krapina natječe se u II. ligi centar, IV. D ligi centar i II. A kadetskoj ligi centar. Na natječaju za organizatora ŠK Krapina je dobio jedan krug II. lige centar i zadnji krug II. A kadetske lige centar.

U sklopu II. lige centar, sudjeluje ukupno 12 klubova, a šahisti ŠK Krapina su startali s brojem 1. Igrati će se tzv. Bergerov sustav u 11. kola, šest krugova.

26. ožujka 2017., u Zagrebu biti će odigrana dva kola. U prvom kolu šahisti ŠK Krpaina igrati će protiv ekipe ŠK Ericsson-Nikola Tesla, a u drugom kolu se sastaju s ŠK Duga Resa.

U sklopu IV. D lige centar– sudjeluje 7 klubova (liga obuhvaća klubove iz naše županije, od toga jedan je u II. ligi (ŠK Krapina) i tri kluba su u III. A ligi centar (ŠK Gaj, Mače, ŠK Oroslavje i ŠK Polet, Zabok). Igrat će se Bergerov sustav u 7. kola. U prvom kolu ŠK Krapina II. 12. ožujka putuje u Oroslavje.

U sklopu A kadetske lige centar – sudjeluje ukupno 27 ekipa. Igrat će se švicarski sustav u 9 kola. Prvi krug igra se u Zagrebu (18. ožujka), drugi u Sesvetskom Kraljevcu (1. travnja), a treći u Krapini (8. travnja), gdje će se i proglasiti pobjednici. Seniorske lige igraju se tempom od 90 minuta + 30 sekundi po svakom potezu, a kadetska liga igra se tempom od 30 minuta + 30 sekundi za svaki potez.